Zucchini la cuptor cu parmezan
Intr-un bol, amesteca parmezan ras, sare, piper, oregano, busuioc. Taie zucchini in bucati lungi si groase cat un deget, pune-le in tava, toarna putin ulei si presara toata compozitia de parmezan si condimente. Lasa totul la cuptor pentru 15 minute.
Parjoale din zucchini
Ai nevoie de:
Amesteca toate ingredientele de mai sus, formeaza parjoalele si pune-le intr-o tava acoperita cu folie de copt. Lasa in cuptor pentru 15-20 de minute pana cand marginile devin aurii.
Lasagna din zucchini
Primul pas este sa pregatesti sosul bechamel si sosul de carne pentru o lasagna clasica. Apoi, inlocuieste foile de paste cu zucchini taiati fasii subtiri. Aranjeaza totul in tava exact ca la reteta clasica cu paste si lasa in cuptor pentru 30 de minute cu folie si alte 5 minute fara folie.
Chipsuri din zucchini
Un preparat extrem de cunoscut in Grecia, simplu de preparat si mult mai saraca in calorii decat chipsurile normale din cartofi. Tot ce trebuie sa faci este sa tai chipsurile subtiri din dovlecei, iar aici te poate ajuta o razatoare cu o singura lama.
Intr-un bol, amesteca faina de grau cu sare, piper si oregano si trece toate fasiile de dovlecel prin aceasta compozitie. Prajeste feliile subtiri de zucchini intr-o baie de ulei, exact ca pe cartofii prajiti. Daca vrei sa scapi de surplusul de ulei, pune doua servetele de hartie pe fundul bolului in care vei scoate chipsurile. Simpli, hranitori si extrem de versatili!
Acestea sunt doar cateva idei de cum poti gati dovlecelul, insa cu siguranta poti gasi alte zeci de retete delicioase. Care este prima reteta pe care ai vrea sa o incerci?