Sosul ragu a fost creat in secolul al 18-lea de catre italianul Alberto Alvisi si a fost adaptat de-a lungul timpul, ajungand la numeroase variante. Desi este servit cel mai adesea cu paste, ragu este perfect si pentru lasagna, iar unele persoane il folosesc drept baza pentru chili si musaca.
Una din cele mai faimoase variante de ragu este un sos pe care probabil il stii: sosul bolognese. Pentru acesta ai nevoie de pastele potrivite si cateva ingrediente ce pot transforma o farfurie de spaghete bolognese in ceva inedit.
Ingrediente:
Vei cali mai intai ceapa, morcovul, telina, usturoiul si rozmarinul cu o lingura de ulei de masline.
Adauga carnea pana cand este gatita in intregime, apoi adauga restul de ingrediente.
Timpul de gatire este in jur de 1 ora si 15 minute, iar tot ce trebuie sa faci este sa amesteci din cand in cand.
Asteapta pana cand obtii un sos consistent si te vei bucura de portia de spaghete perfecte!
Daca iti doresti putina magie pentru sosul tau bolognese, adauga o lingura de cafea instant in sos sau caleste putin bacon impreuna cu legumele.