1. Ouale sunt proteinele perfecte
Ouale sunt cele mai calitative atunci cand vine vorba de proteine. Aceasta se datoreaza faptului ca toate proteinele aflate in oua pot fi absorbite si folosite de corp.
2. Cum verifici daca un ou este bun?
Pentru a te asigura ca oul este proaspat, trebuie doar sa il scufunzi intr-un pahar cu apa. Daca acesta se duce la fund, inseamna ca galbenusul este greu, asadar inca bun, iar daca pluteste, galbenusul este usor, deci trebuie aruncat.
3. Ouale fierte
Pentru a-ti da seama daca un ou este fiert, tot ce trebuie sa faci este sa il invarti. Daca acesta nu se invarte, inseamna ca mai trebuie fiert.
4. Culoarea oului
Culoarea unui ou (fie alba, fie maro) nu reprezinta calitatea sau prospetimea acestuia. Aceasta indica doar rasa gainii.
5. Cate oua consumam?
In fiecare an se produc aproximativ 1.2 trilioane de oua. In medie, o persoana consuma aproape 173 de oua pe an desi pare greu de crezut. Aproape 40% din ouale produse in toata lumea sunt consumate in China.
6. Marimea oului
Ne intrebam adesea de ce unele oua sunt mai mari decat altele. Ei bine, acest fapt se datoreaza varstei gainii. Cu cat aceasta este mai batrana, cu atat si ouale tind sa fie mai mari.
7. Prospetime
Poti manca ouale oricand doresti tu, insa se recomanda sa nu fie mai vechi de 10 saptamani.
8. Poti manca ouale ce au fost crapate?
Nu se recomanda consumul oualor ce au fost crapate chiar si putin, deoarece microorganismele pot intra prin acele crapaturi si pot dauna corpului tau.
9. Poti spala ouale?
Nu este recomandata spalarea oualor deoarece poate dauna cojii si astfel poate construi o bariera pentru microorganisme ce pot face rau oului, asadar si noua. Daca totusi le speli, asigura-te ca ai asteptat macar o ora inainte sa le gatesti.
10. Culoarea galbenusului
Valoarea nutritionala nu este redata de culoarea galbenusului. Acestea difera in functie de ce mananca gaina.
Acum ca ai aflat mai multe, care este curiozitatea ce te-a surprins cel mai mult?