Indiferent de pastele pe care le cumperi, este foarte posibil ca timpul de preparare recomandat sa fie scris pe ambalaj. Insa aici este cel mai bine sa ai incredere in instinctul tau de bucatar. Urmand pasii de mai jos, te vei asigura ca pastele tale sunt perfecte de fiecare data.
Cum obtii paste perfecte?
Pastele sunt un preparat destul de usor de pregatit, insa atunci cand ai grija la detalii, poti transforma ceva banal intr-un fel inedit pentru tine si cei dragi.
- Prima oara, trebuie sa te asiguri ca alegi pastele potrivite pentru sosul tau. De exemplu, poti folosi spaghete pentru sosurile fine cu smantana sau penne pentru pastele la cuptor cu legume sau carne;
- Alege o cratita incapatoare pentru pastele tale si adauga apa - astfel, te vei asigura ca toate pastele vor fierbe uniform;
- Poti adauga sare in apa inainte sau dupa ce aceasta fierbe - aici parerile sunt impartite, insa poti experimenta pentru a vedea daca exista o diferenta pentru tine;
- Este important sa astepti ca apa sa dea in clocot inainte sa adaugi pastele!
- Nu parasi bucataria cat timp fierb pastele tale, deoarece este important sa le amesteci din cand in cand;
- Verifica pastele cu aproximativ doua minute inainte ca timpul recomandat pe ambalaj sa se termine. Daca pastele tale sunt moi la exterior, insa si-au pastrat o textura mai tare la interior, atunci ele sunt al dente si sunt gata!
- Pastreaza o cana din apa in care au fiert pastele tale - aceasta va da o textura deosebita sosului tau si il va ingrosa fara sa fie nevoie de faina sau alte ingrediente;
- Amesteca pastele cu sosul.
Bon appétit!