Căutați tulpini drepte, de culoare verde strălucitor, cu vârfuri rigide, verificați dacă tulpinile nu sunt dure și lemnoase.
Avoсado sunt gata de mâncat atunci când coaja lor este închisă la culoare și cedează o presiune ușoară până la desfacere.
Alegeți sfecla roșie fermă și atașată de tulpini roșii și vârfuri verzi proaspete. Sfecla roșie fără vârfurile lor este de obicei mai veche, prin urmare utilizați-o cât mai curând posibil.
Capetele ar trebui să fie bine înmugurite și de culoare verde închis, pentru a evita tulpinile foarte groase.
Căutați morcovi fermi, cu pielea relativ netedă. Evitați morcovii groși, deoarece aceștia au adesea centre dure. Mai bine să cumpărați proaspete decât să fie pre-ambalate, deoarece acestea pot transpira uneori.
Căutați castraveți fără pată, de culoare verde închis, cu o atingere fermă.
Ar trebui să fie fermă și de culoare verde deschis, fără urme sau decolorare.
Alegeți vinetele care au o piele netedă și nu prezintă pete moi sau decolorare
Căutați căței plini și fermi, care sunt complet înveliți de acoperirea lor asemănătoare țesutului. Evitați cei care au muguri verzi și au semne de rumenire.
Căutați prazul care are frunze verzi închise și tulpini albe. Frunzele care au pete galbene și maronii sunt de obicei prea coapte
Căutați ciuperci care nu conțin urme. Ciupercile proaspete nu sunt ridate.
Alegeți cartofi fermi care nu conțin vânătăi și crăpături.
Alegeți ceapa brună fermă, care este încă învelită de piele, fără muguri verzi sau subțire.
Alegeți capsicum roșu care are pielea groasă și netedă, fără pete moi sau decolorare.
Alegeți spanacul verde vibrant, fără semne de îngălbenire, subțire sau ofilire.
Alegeți cartofii dulci care nu au fisuri sau pete moi.
Alegeți dovleceii care au pielea fermă, de culoare verde închis. Dovleceii vechi sunt moi și încrețite.