Este usor sa va inspirati din multimea de emisiuni de gatit de la televizor si din mii de clipuri de pe YouTube. Problema este ca adesea ingredientele utilizate nu sunt cele pe care majoritatea le folosesc in mod regulat sau pe care le cunosc. Vreau sa spun, cine a avut timp sa dezoseze si sa rostogoleasca o prepelita intr-o seara ocupata?
Pentru a gati cu adevarat ca un maestru bucatar, este mai bine sa intelegem elementele de baza. Nu aveti nevoie de ingrediente fanteziste pentru a crea mese inspirate. Ceea ce aveti nevoie este sa incepeti intotdeauna cu cele mai bune ingrediente posibile. Aceasta inseamna utilizarea produselor proaspete de sezon. Nu uitati ca mancarea in sezon este, in general, mai ieftina!
Cand cumparati carne, nu sacrificati cantitatea pentru calitate. Amintiti-va ca, desi optiunile de pret mai mare ar putea garanta o valoare mai buna, este posibil sa nu fie intotdeauna cazul, de exemplu carnea de vita tocata premium va avea mai putine grasimi decat carnea mai ieftina, astfel incat, judecand dupa nivelul de proteine, nu functioneaza argumentul pretului.
Pentru o masa de baza care necesita efort, este greu sa completezi un pui prajit suculent. Vedeti cum sa gatiti unul aici.
Insa, daca inspiratia ta devine nebuna si vrei cu adevarat sa incerci ceva nou, atunci asigura-te ca alegi retete potrivite abilitatilor tale si sa nu incerci niciodata o reteta noua pentru oaspeti.
Alte lucruri de verificat atunci cand urmati o reteta noua sunt ca aveti toate ustensilele pentru a face reteta. Apoi cititi din nou reteta si scoateti toate ingredientele si ustensilele de care aveti nevoie. Porniti cuptorul daca este necesar si apoi faceti cat mai mult din preparat posibil. In cele din urma, planificati ce ordine pentru a gati totul.
Oh, inca un lucru; nu va descurajati daca nu merge exact dupa plan, practica este perfecta, deci doar aflati ce ati face diferit data viitoare.