Este păcat să arunci mâncarea şi în multe cazuri nu este necesar. Alimentele rămase pot constitui o bază pentru următoarea masă, legumele care nu sunt proaspete pot fi revigorate în apă, iar prin depozitarea mâncării în mod corespunzător te poţi bucura de ea pentru un timp mai îndelungat.
De aceea aranjarea şi depozitarea sunt o parte importantă a gătitului. MAGGI îţi oferă sfaturi, idei pentru gătit cu alimentele rămase şi îţi explică regulile cu care poţi transforma curăţenia într-un joc de copii.
Carnea se pune în partea de jos, brânza în partea de sus iar ouăle pe uşa frigiderului; fiecare produs are un loc predilect în frigiderul tău. Cu o aşezare corectă, poţi depozita mâncarea pentru câteva zile sau chiar săptămâni în plus decât de obicei.
Aerul cald se ridică, cel rece coboară, de aceea temperatura este mai scăzută cu câteva grade în partea de jos a frigiderului decât în cea de sus. În compartimentul legumelor este un pic mai cald decât în restul frigiderului întrucât capacul de sticlă de deasupra blochează aerul rece. De asemenea pe uşa frigiderului temperatura este un pic mai ridicată.
Când pui alimente în frigider, respectă următoarele reguli de aşezare pentru a te bucura de produse pentru mai mult timp: - În partea de sus: produse gata preparate şi brânza - La mijloc: lapte şi produse lactate cum ar fi smântâna -În partea de jos: produse perisabile cum ar fi carnea sau peştele - Sertarul de legume: legumele rezistente la frig cum ar fi conopida, broccoli-ul, morcovul, ridichea, sparanghelul, spanacul şi salata verde. - Pe uşa frigiderului: unt, ouă, muştar şi băuturi sănătoase (ceai rece, apă).
Păstrăm acasă în frigider multe legume pe care le găsim în magazin la raft. De cele mai multe ori acesta nu este un lucru înţelept. Roşiile, ardeii şi castraveţii, de exemplu, nu trebuie ţinute la rece altfel se vor înmuia şi vor putrezi. Aceste legume trebuie ţinute la rece, într-un spaţiu întunecat, cum ar fi o pivniţă. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu cartofii, usturoiul, ceapa sau cartofii dulci. Fructele exotice şi legumele cum ar fi dovleceii, vinetele, ananasul, bananele şi pepenii, de asemenea, trebuie ţinute într-un loc un pic mai călduţ.
În frigiderele mai noi pe lângă temperatură poţi regla şi umiditatea păstrând astfel alimentele proaspete chiar pentru mai mult timp. Aceste frigidere au de asemenea zone separate pentru diverse tipuri de produse.
Spălatul vaselor nu trebuie să fie un lucru plictisitor. Trucul este să îl faci astfel încât să te simţi confortabil sau entuziasmat. Sunt o mulţime de modalităţi prin care poţi face asta.
Pune melodiile favorite ale copilului tău atunci când speli vasele. În timp ce dansezi şi cânţi farfuriile şi paharele devin foarte curate.
Jocuri de cuvinte, puzzle-uri, ghiceşte culoarea farfuriei pe care o am în minte. În timp ce speli vasele ai timp pentru toate aceste jocuri şi pentru multe altele stimulând în acelaşi timp şi inteligenţa copiilor. Încerca şi: - Să spuneţi pe rând cuvinte pentru a forma o propoziţie lungă. – Fredonaţi o melodie iar celălalt trebuie să o ghicească. – Spune un obiect şi roagă copilul să îţi spună la ce ar putea folosi.
Foloseşte timpul pe care îl petreci în bucătărie pentru discuţii între patru ochi sau vorbiţi despre alte lucruri decât de obicei, de exemplu, scrie pe un sticker un număr de subiecte de discuţie pe care să îl pui la vedere. Vasele vor fi curăţate înainte să îţi dai seama.
Dacă ai o maşină de spălat vase este important să fii creativ. De exemplu, spălând tacâmuri de plastic colorate pe care copilul tău le poate ascunde dupa aceea. În zilele următoare va trebui să găseşti furculiţe, linguri şi cuţite ascunse în cele mai ciudate locuri, în cazul în care nu le găseşti copilul tău a câştigat şi poate dezvălui locul în care le-a ascuns înainte de a începe următoarea spălare.
O perie de spălat cu urechiuşe, bureţei cu ochișori şi prosoape de bucătărie cu numele copiilor pe ele. Copii vor spăla și vor usca vasele mult mai bine cu ustensilele proprii.