Ideile vin de la noi, caldura de alaturi
Numai in ultimii zece ani, centralele companiei noastre mama Nestlé si-au redus consumul de apa cu 52% si consumul de energie cu 22%, reducand astfel volumul emisiilor de CO2 cu o treime.
Am implementat unul dintre cele mai de succes proiecte de protectie a mediului in cadrul fabricii MAGGI din Singen. Acolo, o turnatorie din acelasi cartier produce o multime de caldura reziduala, pe care o folosim in loc de gaz natural pentru fabricarea produselor noastre. Astfel, economisim pana la 11.000 tone de CO2 pe an - aceasta cifra corespunzand emisiilor anuale ale tuturor masinilor dintr-un oras mic. Drept urmare, am primit premiul landului Baden-Württemberg pentru protectia mediului pentru aceasta abordare inovatoare.
MAGGI are, de asemenea, masuri practice de protectie a mediului, dand ca exemplu ambalajele produselor noastre. Aici reducem in mod constant utilizarea materialelor si imbunatatim gradul de reciclabilitate. Dupa cum vedeti, am facut deja progrese majore pentru protectia mediului si avem inca multe planuri in acest sens.
Nestlé continuă să creeze un viitor ecologic
Planeta noastra se confrunta cu o problema majora de poluare, lupta combaterii acesteia fiind mai grea ca niciodata. In consecinta, Nestlé a decis sa isi accelereze eforturile si s-a angajat oficial la transformarea tuturor produselor sale in produse complet reciclabile pana in 2025. Protectia mediului devine obiectivul principal al companiei si, prin viziunea si misiunea sa, vrea sa se numere printre pionierii crearii unui viitor „mai ecologic” pentru cei mai tineri, ghidand in acelasi timp viitorii lideri spre o abordare corecta.
Fiind cea mai mare companie alimentara din lume, Nestlé promite sa aiba grija de planeta noastra, dar si sa investeasca resurse in educatia de mediu, permitand astfel includerea planetei noastre in programul Alianta Tineretului. Aceasta alianta isi propune sa creeze liderii viitorului, pentru a nu ne mai confrunta niciodata cu o astfel de problema.
Obiectivul companiei nu a fost inca atins, parcursul situandu-se momentan la 64% - de aceea va continua sa depuna eforturi suplimentare pentru dezvoltarea de noi solutii, deoarece viitorul pe care Nestlé si-l doreste pentru planeta noastra este un viitor fara deseuri!
Reducerea deseurilor alimentare
Fii pionera in atingerea pragului „zero” deseuri alimentare
La nivel mondial, aproape o treime din cantitatea anuala de alimente produse pentru consumul uman este fie pierduta, fie aruncata. Mancarea pe care o cumparam este consumatoare de apa, energie electrica si ambalaje, deci chiar trebuie ca toata aceasta mancare sa ajunga la gunoi?
In tarile dezvoltate, 40% din totalul deseurilor alimentare este generat la nivelul comerciantilor si al consumatorilor. Nu exista suficienta planificare înainte de a merge la cumparaturi si de a gati, si nici o intelegere clara a notiunilor „se recomanda a fi consumat pana la” sau „expira la” de pe etichete, iar in consecinta alimente perfect comestibile sunt aruncate.
De fapt, jumatate din alimentele pe care le aruncam in cosul de gunoi pot fi consumate. Multe dintre vitaminele si mineralele care se gasesc acum sub cantitatile recomandate - cum ar fi calciul, fierul si vitamina B12 - se pierd in cantitati semnificative prin aruncarea alimentelor.
Din 2007 pana in prezent, am redus rata deseurilor din fabricile noastre cu 88%
Prevenirea deseurilor alimentare este buna atat pentru economie si pentru sanatatea noastra, cat si pentru planeta. Si nu doar consumatorii si comerciantii pot face ceva in acest sens.
Companiile alimentare precum Nestlé au, de asemenea, un rol important in anticiparea cererii de produse, pentru a preveni supraproductia, sau in a face ambalarea mai eficienta, astfel incat produsele alimentare sa fie mai putin expuse factorilor daunatori si sa reziste pentru mai mult timp.
Din 2007, compania a redus rata deseurile din fabricile sale cu 88%. In plus, incearca sa reduca pierderea totala de alimente la jumatate pana in 2030, sprijinind astfel obiectivul 12 al Natiunilor Unite pentru dezvoltare durabilă si consum si productie responsabile, atragand atentia asupra acestei probleme prin organizatii precum Campionii 12.3.
Pentru a ajuta consumatorii sa reduca risipa alimentara, Nestlé lucreaza spre a face declaratiile de produs mai simple.
Cu totii putem reduce cantitatea de deseuri alimentare, adesea cu minim de efort. De ce sa nu incepi prin a fi creativa in bucatarie?
Incearca sa faci supa din capetele ramase de la legume sau smoothie-uri din fructe perisate. Este usor sa transformi resturile in mancaruri delicioase si hranitoare.