Salata de vinete Baba Ganoush este escapada perfecta de la mancarurile mai corpolente specifice meselor de sarbatori. Alege sa o servesti seara cu prietenii cand simti ca ai prefera o gustare usoara.
The author of the recipe is : -
Ingrediente
12
Portii
Acest fel de mâncare a fost optimizat 12 portii. Cantitatea și orele trebuie să fie variate. Aici puteți găsi mai multe informații despre dimensiunile porțiunii ajustate:
Se incinge cuptorul la 220°C si se pregateste o tava incapatoare tapetata cu foaie de copt sau 2 rafturi grill.
Etapa 2
45 Min
Se spala bine vinetele, se pun in tava de copt/pe grill in cuptor si se lasa la copt aproximativ 30-45 minute, intorcandu-le din cand in cand, pana se coc bine.
Etapa 3
5 Min
In acest timp, intr-un bol, se combina pasta de susan (tahini) cu sucul proaspat de lamaie, usturoiul pisat, chimenul si MAGGI Secretul Gustului Legume.
Etapa 4
2 Min
Se amesteca bine si se lasa deoparte la infuzat.
Etapa 5
5 Min
Se scot vinetele coapte din cuptor, se curata de coaja, se elimina lichidul in exces, se ia miezul si se adauga in bolul cu sosul de tahini.
Etapa 6
10 Min
Cu ajutorul unei furculite, se piseaza vinetele in sosul de tahini pana capata o textura cremoasa, omogena, dar care este in continuare texturata.
Etapa 7
15 Min
Se lasa salata la racit pana atinge temperatura camerei.
Etapa 8
2 Min
Se spala, taie si presara deasupra salatei patrunjelul proaspat.
Etapa 9
2 Min
Se ia uleiul de masline si se stropeste salata pe deasupra.
Etapa 1
de
9
Se incinge cuptorul la 220°C si se pregateste o tava incapatoare tapetata cu foaie de copt sau 2 rafturi grill.
Etapa 2
de
9
Se spala bine vinetele, se pun in tava de copt/pe grill in cuptor si se lasa la copt aproximativ 30-45 minute, intorcandu-le din cand in cand, pana se coc bine.
Etapa 3
de
9
In acest timp, intr-un bol, se combina pasta de susan (tahini) cu sucul proaspat de lamaie, usturoiul pisat, chimenul si MAGGI Secretul Gustului Legume.
Etapa 4
de
9
Se amesteca bine si se lasa deoparte la infuzat.
Etapa 5
de
9
Se scot vinetele coapte din cuptor, se curata de coaja, se elimina lichidul in exces, se ia miezul si se adauga in bolul cu sosul de tahini.
Etapa 6
de
9
Cu ajutorul unei furculite, se piseaza vinetele in sosul de tahini pana capata o textura cremoasa, omogena, dar care este in continuare texturata.
Etapa 7
de
9
Se lasa salata la racit pana atinge temperatura camerei.
Etapa 8
de
9
Se spala, taie si presara deasupra salatei patrunjelul proaspat.
Etapa 9
de
9
Se ia uleiul de masline si se stropeste salata pe deasupra.